divendres, 28 d’agost del 2009

Visita a can Boquet




Dins del programa anual d'activitats de la secció, sempre hi ha un moment per visitar el conjunt de jaciments que conformen el patrimoni arqueològic del nostre poble. Aquestes visites són un bon moment per constatar l'estat de conservació dels elments en particular i al mateix temps, del seu entorn.


Dissabte dia 6 de juny del 2009, vàrem acostar-nos a la zona de can Boquet.


És un sector molt ric en jaciments del megalític. Possiblement, de tot el conjunt, el més representatiu i el més conegut és el dolmen (dolmen de la La Roca d'en Toni). Tot i així, mai ens cansem d'explicar que és la part més visitada d'un conjunt de 8 "peces" (menhirs a part) en una superfície del pendent de la muntanya d'encara no 11 hectàrees aproximadament.


Els jaciments són aprofitaments de les grans formacions granítiques típiques de la Serralada Litoral: ja sigui en la construcció del dolmen, o en els diferents amuntagaments de blocs granítics (el Castell de Pedra, cova de la Granotao d'en Pau, per exemple).


En els darrers anys, hi ha una activitat d'escalada (Bulder), que utilitza les pedres que conformen els jaciments com a punt de pràctica. A vegades practiquen pintades sobre les pedres i deixen restes i brutícia.


Serveixin aquestes línies també per fer un crit a la consciència de tots per vetllar per la guarda i conservació del patrimoni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada