dilluns, 6 de setembre del 2010

04 i 05 09 2010 I Vinalia Rústica a la Cella Vinària de Teià

El cap de setmana del 4 i 5 de setembre es va celebrar la festa de la Vinalia Rústica a la Cella Vinaria de Teià.
Ens hi vàrem acostar convidats pels amics de Tanit, organitzadors de l'acte.

Dissabte a la tarda vàrem poder gaudir de dues conferències (Papirs i vi de la Montserrat Tudela, i la de la Núria Rosselló titulada Egipte i el vi).
A la primera, la conferenciant va exposar d'una manera molt didàctica tot el procés d'eleboració de les fulles de papir i va mostrar alguns exemples relacionats amb el vi (temàtica de la Cella Vinaria).

La segona, amb un enfocament molt més clar sobre les referències al vi en el món egipci, va ser francament amena i divertida. Vem descobrir aspectes pocs coneguts de la importància del vi dins del món egipci i fins i tot vem llegir alguns jelogrífics (alguns de ben divertits) relacionats amb el vi i els seus efectes.

Diumenge, la jornada va transcòrre amb un Sol radiant.
Es van poder fer tallers i visites guiades pel jaciment. Es va poder escoltar els comentaris dels legionaris (de la Tarraconensis) i fins i tot es va poder trepitjar raïm.


Un conjunt de carpes permetien acostar-nos a la realitat de les entitas locals i veïnes que participaven a l'acte donant a conèixer els seus jaciments, productes o activitats.

Volem acabar aquest article amb una sincera felicitació per la iniciativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada