dilluns, 6 de febrer del 2012

04 02 2012 Visites per la descoberta del patrimoni local

Tot i el temps, que si bé feia Sol regnava una temperatura gèlida, vàrem donar una calurosa acollida al Dr. Pedro Azara, Catedràtic d'Estètica i Història de l'Escola Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya.
En una visita privada, va poder visitar la Necròpolis de les Pistes d'Atletisme, els forns romans de la Fornaca, el Teatre de la Massa, el Museu Arxiu de can Banús i el Museu Parroquial.
De la necròpolis es va comentar la important rellevància de poder documentar una ocupació del territori que comprén una ocupació temporal tan àmplia.
A la Fornaca, comentant la seva coneixença de jaciments en el Pròxim Orient es va ressaltar la importància del jaciment en sí mateix, òbviament ressaltant-ne la seva singularitat. Vàrem parlar molt concretament del compromís de conservació amb la tasca d'adequar l'edifici a les necessitats de l'element a conservar.
A la visita del teatre de la Massa va comentar que coneixia l'arquitecte, i va quedar molt sorprés de poder tocar la cúpula de Guastavino podent accedir a la lluerna central. Volem agraïr de manera pública la gestió i les facilitats que ens va donar el Regidor de Cultura Sr Xavier Yelo.
A l'exposició de la Sala d'Arqueologia del Museu Arxiu li vàrem poder donar una idea general del patrimoni del nostre poble, afegint a tots els elements ja visitats el ric patrimoni del dolmen de la Roca d'en Toni i el seu entorn.
Abans d'anar a dinar, va visitar el Museu Parroquial, on de manera molt curiosa vàrem veure les mènsules historiades de l'esglèsia gòtica conservades a la sala.
Un dissabte molt intens de feina però molt gratificant per la resposta rebuda.

Aquest és un exemple molt concret, però és al mateix temps generalitzable a les sensacions que produeix el nostre poc conegut patrimoni local quan es potencia i es projecte en la seva magnitut.

1 comentari:

  1. Bona tarda, des de la Brolla d'en Toni, us concedim el Premi Liebster. Trobareu la notícia a www.labrolla.blogspot.com

    ResponElimina