dissabte, 17 d’octubre del 2009

La Cova del Dimoni i el Dimoni Xic de Premià de Dalt 17 10 2009




Dissabte al matí, sortint de can Torradeta vàrem acostar-nos a Premià de Dalt per trobar-nos amb en Josep Camprubí, amic d'en Pau des de fa molts anys, per tal que ens acompanyés a veure la Cova del Dimoni.


Els components de la Secció d'Arqueologia n'haviem sentit a parlar molt, tant per informació d'en Pau mateix com per a diferents referències, però en desconeixíem la ubicació exacta. Així mateix, en Pau feia molt temps que tampoc s'hi acostava.


La sorpresa va ser gran: no només vem veure la Cova del Dimoni sinó que en Josep Camprubí també ens va mostrar el Dimoni Xic.


Ambdós jaciments són molt semblants, per tipologia, ubicació, cronologia, material... a les nostres coves del sector de can Boquet, especialment a la cova d'en Pau, la d'en Joan i la de la Granota.


Són dos jaciments d'aflorament de bloc granitíc típic de la Serralada Litoral. Fins i tot presenten l'erosió interna de cavitats com els de Vilassar.


Un emplaçament amb magnífiques vistes sobre la Cadira del Bisbe (va ser des d'aquí que el Grup Arqueològic va veure les roques i va decidir a pujar-hi) com a sobre del poble de Premià de Dalt.


Després de fer observacions i comentaris sobre els jaciments i l'estat de la qúestió pel que fa a la necessitat urgent d'actuar sobre aquest patrimoni tan desconegut i al mateix temps tan proper, vàrem pujar fins al Turó d'en Baldiri pewr tenir referències visuals sobre els emplaçaments íbers més propers (Burriac, Cadira del Bisbe... fins i tot endevinant a la llunyania el de Puig Castellar de Santa Coloma de Gramanet).

1 comentari: