divendres, 9 d’abril del 2010

08 04 2010 Reial Acadèmia de Bones Lletres

Dijous 8 d'abril de 2010, vàrem tenir el goig d'assistir a la presentació del llibre Noves Lectures de la guerrra napoleònica des del 1808-1814, editat pel Museu Arxiu de Vilassar de Dalt amb la col.laboració de l'Arxiu Comarcal.
L'acte es va realitzar al saló d'actes del Palau Requesens, seu de la Reial Acadèmia de Bones Lletres.
La convocatòria la van fer el President de la Reial acadèmia de Bones Lletres i el President de l'Associació de Bibliòfils de Barcelona, amb la participació de L'Il·lm. Sr. Llorenç Artigas i PLanas, alcalde de Vilassar de Dalt i President del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt i la Sra. Rosa Almuzara, directora de l'Arxiu Comarcal de Mataró.
El marc era extraordinari, tan per la ubicació de la cita com pel fet que la presentació s'emmarca en una proposta de la Reial Acadèmia de Bones Lletres per fer una exhaustiva recerca de tots les persones que n'han estat membres, com és el cas de Raimon Ferrer, autor de "La Barcelona Cautiva" (7 volums de l'obra inacabada) molt interessant per l'estudi d'aquest important moment històric, ja sigui per la informació general que conté com per les interessants aportacions que fa respecte els fets ocurreguts a la comarca del Maresme en particular.
Els presidents i l'Il·lm Sr Alcalde varen fer la introducció i presentació de l'acte i la Sra Almusara va pronunciar una conferència titulada Raimon Ferrer (1777-1821): la seva obra de recopilació documental sobre la Guerra Napoleònica. Clergue, amb càrrecs a la parròquia de Sant Juste de Barcelona, vinculat amb Vilassar per motius de família, que escribí una obra que narra amb detall cronològic el desenvolupament dels fets ocurreguts des d'un punt de vista no només polític sinó també reflectint la part social del conflicte.
Un personatge i una obra molt interessant del qual ja s'han fet uns primers passos, però com sempre passa, caldrà aprofundirt en el futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada