dilluns, 3 de maig del 2010

02 05 2010 Recreacions a la Cella Vinaria

Diumenge a la tarda assistirem a una visita atípica dins del context museístic: les recreacions in situ, teatrelitzacions de les escenes més cootidianes de la visa dels romans dins de les pròpies parets de l'antiga vila romana.

A part de tornar a gaudir de la visita a tan singular jaciment romà dedicat a la producció de vi, poder gaudir de les explicacions acompanyades d'aquestes escenes "viscudes fa 1800 anys", torna a generar i donar vida al conjunt.

És una experiència molt recomanable per a petits i grans ja que permet veure detalls de vestimenta o de poder recrear situacions cootidianes o de treball molt més fàcilment comprensibles pel fet de ser una representació i no tant sols una explicació: el vestit, el calçat, la relació entre els esclaus, el menjar, la cera i el punxó per escriure.... molts detalls que potser és difícil sintetitzar en dues línies dins del blog.

Aquest és un corrent que està prenent força dins de la divulgació històrica i va ser molt interessant veure-ho a Teià.

Les imatges que acompanyen el  text ens mostren diferents moments. Molt recomanable. Felicitar als amics de Tanit, gestors del jaciment per tant bona idea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada