dilluns, 17 de maig del 2010

15 05 2010 El CAATEEB fa la Ruta del Vi


Dissabte al matí, després d'una setmana amb pluja, el Sol va voler acompanyar al grup del Col.legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l'Edificació de Barcelona de la delegació de Mataró al CAT (Centre d'Acollida Turística) i al Celler de la Cooperativa Vinícola d'Alella, elements integrats dins de la Ruta del Vi.

La visita va tenir una dobla finalitat: la descoberta de dos edificis (romà i modernista) units per la seva funcionalitat en la producció del vi del Maresme.

La cella vinaria de Vallmora és una vila romana que durant els s I al III dC va tenir una important producció de vi, tot i que la cronologia del jaciment és molt més extensa (s I-II aC fins a un s VI dC).
Interessant va ser la visita per comprovar diferents intervencions de conservació  a nivell constructiu realitzats en el jaciment.

Ràpidament vàrem anar a Alella on vem fer la segons part de la visita: dins de l'edifici de Jeroni Martorell, vem descobrir la realitat actual del vi amb Denominació d'Origen Vi d'Alella (vi d'alta qualitat, a diferència del vi laietà de qualitat més aviat baixa).

A part de disfrutar de l'arquitectura amb els ulls i la vista, també vàrem fer una descoberta amb el gust i el paladar d'un dels vins més representatius de la D.O.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada