dimecres, 9 de juny del 2010

01 06 2010 Troballes arqueològiques

En alguna ocasió, i més sovint del que pot semblar, la realització d'obres pot ser el motiu de poder fer troballes arqueològiques.
Sense anar més lluny, tenim l'exemple de la necròpolis de les Pistes d'Atletisme a Vilassar de Dalt: volent adequar les pistes d'atletisme després de les obres de construcció de l'escola nova, i només pel fet de rebaixar 60 cm la cota del solar, van aparèixer les sitges, les tombes, el forn, el lacus...
I tal i com sempre hem defensat, una cosa no ha de perjudicar l'altra: es pot combinar l'espai i donar-hi una multiplicitat d'usos en benefici de tots, és a dir, acabant les pistes i els vestuaris corresponents al mateix temps que cal fer una intervenció arqueològica i arribat el cas, un espai o zona de musealització que no interfereixi el gaudi de l'equipament.

Doncs aquest mateix cas ha passat recentment al municipi de Mollet, amb un element també molt singular.
Al construir un aparcament  al parc de Can Mulà, es va descobrir (abril de 2009) un menhir: en un primer moment l'empresa constructora va informar "d'una pedra de volum considerable i de dubtosa procedència".
El menhir (més gros que els dos de Vilassar - cal Camat i Pedra del Diable), té una llargada de 5 m i unes 6 tones de pes.
Després de l'estudi pertinent, aquest quedarà instal:lat i exposat al públic al jardí de la Biblioteca de Can Mulà.
És un exemple més de com es poden combinar usos i espais. I també, i cada vegada més, és un exemple de com tots els municipis valoren i posicionen com a preferència, la posada en valor del seu patrimoni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada