divendres, 18 de juny del 2010

17 06 2010 Projecte de declaració de BCIN del Parc Arqueològic

Dijous a la tarda, a la CC-LR (Centre Cultural de la Roca) de la Roca del Vallès, l'alcalde del municipi, Rafael Ros, i els Regidors Montserrat Atmetller i Albert Gil, amb la participació del Sr Josep Castells, Cap de la Secció d'Informació i Estudis del Servei d'Arqueologia, van presentar el Projecte de declaració de Bé Cultural d'Interès Nacional del Parc Arqueològic.


El municipi ha cregut en un projecte de potenciar el seu patrimoni fruit de la gran acollida popular i de l'interès despertat arrel de la posada en marxa de la Ruta Pre-històrica i de la seva festa lúdica.
Aquest cap de setmana (diumenge 20 de juny del 2010 ) es celebrarà la seva segona edició.

El projecte va ser presentat com un instrument per potenciar el patrimoni (especialment i amb relleu propi el conjunt megalític) i amb una peça central com són les pintures rupestres de la Pedra de les Orenetes.

Aquest pas comporta unes obligacions (en paraules del Sr Alcalde) però també comporta unes contrapartides (econòmiques i de posicionament dins del panorama de turisme de qualitat).

Seguidament hi va haver una projecció de l'estat actual de la recerca sobre materials i jaciments provinents / originaris de la població. L'empresa de serveis arqueològics Estrats va mostrar un recull de fotografies actuals i passades de diferents jaciments i peces relacionades amb la Ruta Prehistòrica.
Aquest material està dipositat en bona part en el Museu d'Arqueologia de Catalunya, el Museu de Granollers i en menor mesura en el Museu Arxiu de Vilassar de Dalt.

Des del blog volem encoratjar al municipi de la Roca per emprendre empreses d'aquesta magnitud.ç
Enhorabona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada