dilluns, 14 de febrer del 2011

Març i abril de 2011 - "500 anys de l'inici de la construcció de l'església gòtica de Vilassar (1511-1519)"

La Secció d'Arqueologia vol donar suport a un projecte que s'està fent des de la Parròquia de Sant Genís de Vilassar per commemorar els "500 anys de l'inici de la construcció de l'església gòtica de Vilassar (1511-1519)".


Hi ha una primera part amb un conjunt de 4 conferències.
Les dues primeres presentaran el context històric en el qual es porta a terme aquesta edificació del nou temple: caldrà veure els motius pels quals Vilassar emprèn una empresa d'aquesta magnittu i cost. Es parlaren de dates, personatges i fets importants ocorreguts a nivell social, polític, econòmic i també, lògicament, en el camp religiós.
Les dues darreres conferències seran bàsicament per descobrir l'edifici. Parlarem de l'estil gòtic en general i de l'edifici, a nivell arquitectònic i dels complements que i peces que es conserven. També s'abordarà la fi de l'edifici i els tres projectes per fer una nova església.

Un dels altres objectius fixats en aquesta commemoració és la de buscar una millor ubicació a les peces quee s conserven de l'edifici. Així es que el dia 29 d'abril tindrem a Vilassar de Dalt el Sr. Cardenal que inaugurarà l'exposició.

Us convidem a tots i us esperem a que participeu amb els vilassarencs d'un fet tan singular.
Us adjuntem el programa de l'acte.
Així mateix, també us agrairem si ens ajudeu a fer difusió de l'acte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada