dilluns, 13 de juny del 2011

09 06 2011 25 anys del Grup d'Història del Casal de Mataró

Sempre és important parlar de patrimoni: aquelles peces que formen part de la història local i col·lectiva. Però a vegades sembla que passi una mica desapercebuda la feina que hi ha al darrera, la d'estudiar i la de posar en valor i al "lloc que toca" tot aquest conjunt.

Actualment, parlar de patrimoni, significa en molts casos parlar d'identitat.
I és tot això i més, afegint-hi també un esperit de divulgació general (que no vol dir que calgui rebaixar en cap cas el nivell i el llistó de l'exigència) el que durant 25 anys porta a terme el Grup d'Història del Casal de Mataró.

Dijous 9 de uny de 2011, es va convocar un acte de celebració al Saló de Plens de l'Ajuntament de Mataró per recordar aquesta efemèride.
Hi va haver una intervenció del Sr Quim Graupera, president de l'entitat, recordant la trajectòria del grup. Va parlar també l'historiador Sr Joan Giménez emfatitzant la necessitat de conèixer el nostre passat. També hi va haver una conferència de la Dra Francesca Español sobre la figura de Puig i Cadafalch, sobretot fent referència a la seva faceta de restaurador i a la controvèrsia que ha significat la seva intervenció en aquest camp. L'acte el va clausurar el Sr Barón, alcalde del municipi, recordant la transformació dels darrers 25 anys que ha experimentat la capital del Maresme.
Una gran festa per recordar una trajectòria important. Moltes felicitats i a seguir treballant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada