diumenge, 19 de juny del 2011

18 06 2011 El Museu de Badalona amb els Amics de Sentromà

Dissabte 18 de juny, convidats pels amics de l'assossiació Amics de Sentromà, vàrem poder visitar de manera exhaustiva el Museu de Badalona.
Haviem estat anteriorment al museu i en coneixiem les termes, però valia la pena aprofitar la oportunitat per visitar-lo després de la refroma i ampliació realitzades (el cost final va ser de 4 milions d'euros).
La visita va ser fantàstica: bona companyia, bona guia (agraïr a la Pepita Padrós, conservadora del museu les dues hores d'explicacions)... i magnífic el jaciment.

Dissabte a les 11.00 h vàrem iniciar la descoberta del nou museu: diem nou no per canvi d'ubicació sinó per la transformació radical que ha tingut. La visita comprén una superfície de 3.400 m2 (inclou les termes ja visitables anteriorment), l'exposició del fons del museu (amplicació de les peces que avans s'exposaven a la planta baixa).. a part d'una excel·lent museualització de l'espai.
Badalona (Baètulo), fundada entre el 90-70 aC, evoluciona com una gran ciutat gràcies al comerç del vi laietà (abundós però de qualitat regular). El seu declivi coincideix amb la inicial pujança de la ciutat de Barcelona (Barcino).

L'exposició està molt ben presentada, amb l'espai acuradament museualitzat i permet recòrrer la ciutat i descobrir-ne els secrets. Així mateix la part de museu "de peces" mostra la vida quotidiana. Realment interessant des d'un punt de vista arquitectònic l'entramat de carrers i les obres de les canalitzacions subterrànies (clavegueram).

Va ser dues hores llargues que es van fer curtes per descobrir la joia d'un museu que recomanem visitar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada