diumenge, 19 de juny del 2011

19 06 2011 III Festa de la Pre-història

Un any més, i ja en van tres, s'ha celebrat la Festa Pre-històrica de la Roca del Vallès.
La gent de Tanit ha fet una tasca de divulgació amb 10 tallers per a petits i grans per acostar la vida dels pobles del neolític al mateix temps que es feia una visita guiada de descoberta de part dels jaciments que composen la Ruta Pre-històrica.


Dels tallers, sobretot caldria ressaltar dos aspectes nous i molt sorprenents: per un costat la cabana, s'ha reproduit una cabana neolítica per tal de mostrar els elements que formaven part del dia a dia. Era un element nou. Per una altra banda, també ha estat una sorpresa molt agradable el taller - demostració del treball del sílex: material petri molt rpesent a la vida del paleolític i del neolític ja que permetia la confecció de les peces (desde raspadors a puntes puntes de fletxa) que serveien per resoldre les dificultats del dia a dia.

La demostració del treball del sílex des de la l'extració de les peces en brut del còdol fins a l'acabment d'un peça amb les seves diferents eines i formes de treball ha estat realment interessant.

Així mateix, tampoc cal desaprofitar la oportunitat de poder visitar una vegada més els jaciments (encara que sigui de forma parcial): remarcar una vegada més la importància de les Pedra de les Orenetes per la presència de pintura rupestre si bé una vegada més cal parlar de l'angixa que ens produeix veure el seu estat de conservació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada