dilluns, 1 de març del 2010

25 02 2010 Els Sants Màrtirs al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya

En el darrer Ple Municipal de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt, es va aprovar per unanimitat la moció per:
- Efectuar un reconeixement especial de la Festa Major dels Sants Màrtirs pel seu alt valor cultural, històric, social i religiós.
- Sol·licitar la inscripció de la Festa en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya del Centre de Promoció de Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura dela Generalitat de Catalunya.
- Un cop realitzada la inscripció del punt anterior, iniciar els tràmits per obtenir per part de la Generalitat de Catalunya el reconeixement especial d'aquesta Festa (segons la categoria que millor s'adeqüi a la seva naturalesa).

Va ser el tercer punt de l'Ordre del Dia. Després de la lectura del contingut de la moció, on s'hi va fer una relació dels fets més destacats i una breu síntesi històrica, el Sr. Llorenç Artigas, alcalde de Vilassar de Dalt, va fer la primera intervenció. Va ressaltar les circumstàncies que permeten iniciar el procés.
Benet Oliva, es va referir a la importància de la Festa i també va remarcar que el seu grup hi votaria a favor.
En la mateixa línia van posicionar-se David Mejía, Lídia Martínez, Xavier Yelo, Joan Adell, Joan Alfons Cusidó i Francesc Andreu, que van intervenir com a portaveus de les diferents formacions polítiques.

També hi va haver una intervenció de la Presidenta de la Junta de la Confraria dels Sants Màrtirs de Vilassar de Dalt, Maria Teresa Prats, on va ressaltar l'interès d'una festa pròpia com són els Sants Màrtirs, ja que dóna identitat al poble. Va explicar la singularitat de la Festa: les completes, la obertura i la tancada dels Sants Màrtirs així com el fet que hi hagi uns goigs propis. Va finalitzar remarcant la importància dels valors que transmeten els nostres sants patrons. Va despedir la intevenció agraïnt al Sr Rector, Mn Jordi Gutiérrez, a la resta de la Confraria, al Sr. Alcalde i als Regidors i al secretari de l'ajuntament, Sr Gustau Roca, la seva col·laboració per fer possible el reconeixement de la Festa.
La Presidenta de la Junta de la Confraria, Sra Maria Teresa Prats, va estar acompanyada pel Sr Rector, Mn Jordi Gutierrez, el vicepresident de la Junta de la Confraria, Sr Joan Pibernat, i altres membres de la junta com la Sra Immaculada Baylach, la Sra Montserrat Babot, la Sra Montserrat Boquet i el Sr Xavier Vilà.

Des de la Secció d'Arqueologia sempre remarquem la importància del patrimoni, tant pel que és en si mateix com pel que representa. És un motiu d'alegria saber que l'ajuntament, en representació de tot el poble, treballa  i pren aquestes decisions.

Acompanyem aquestes línies amb la portada de l'edició especial del Full Parroquial de la Parròquia de Sant Genís de Vilassar de Dalt que ha editat Mn Jordi Gutierrez amb el contingut de la moció i la intervenció de la Presidenta de la Junta de la Confraria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada