dijous, 7 de gener del 2010

05 01 2010 La Plataforma salvem la riera de Pineda visita Vilassar de Dalt


El passat dimarts 05/01/2010, alguns dels components de la "Plataforma salvem la riera de Pineda" van fer una visita a Vilassar de Dalt tornant-nos la visita que la Secció d'Arqueologia del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt ja els havim fet l'any passat.


Tan la plataforma com la secció compartim objectius i dificultats, cadascú en el seu territori, però amb gran semblança i paral.lelismes evidents amb la resta de grups que treballen en la recerca, conservació i difusió del patrimoni.


La plataforma salvem la riera de Pineda actualment està restaurant un forn de calç, així com també va fer accions de millor en el molí i té preocupacions amb les restes de l'aquaducte. Tots aquestes elements de notable interès històric (tant per la seves singulars característiques com per la importància que han tingut en diferents moments de la història) es troben enclavats en un àmbit topogràfic molt concret: la reira i la seva conca pròxima. A part, la plataforma també treballa per la preservació del propi espai amb un interès natural.


La visita de la plataforma va començar amb la visita a la Cel.la Vinària de Teià i al CAT, per després poder veure els forns romans de la Fornaca i el Museu Arxiu de Vilassar de Dalt.


La visita va durar tot el matí . Per un costat va servir perquè ells coneguin de primera mà l'estat actual de l'arqueologia a Vilassar de Dalt i al mateix temps, posar en comú projectes de futur.


La fotografia correspon a un moment de la visita al recinte de la Fornaca visitant els forns romans.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada