divendres, 15 de gener del 2010

11 01 2010 Segueix l'excavació de la necròpolis de les Pistes d'Atletisme

El passat dilluns 11 de gener del 2010 l'empresa Arqueociència ha reiniciat els treballs d'excavació de la necròpolis de les Pistes d'Atletisme de Vilassar de Dalt.

Arqueociència ja va iniciar les excavacions en aquest sector quan es van fer les obres de construcció de la nova escola pública que s'ubica sobre els terrenys de l'antic camp de futbol municipal. En aquesta ocasió ja varen aparèixer sitges i una rasa en el terreny interpretat com un curs d'aigua.

Les obres de construcció de l'escola també tingueren repercussió sobre el terreny veí (part Sud) on s'ubicaven les anteriors pistes d'atletisme municipals. Per reubicar les noves pistes d'atletisme, es va rebaixar el terreny uns 50-60 cm. Amb aquesta intervenció mínima, es va deixar al descobert tot un conjunt de sitjes, rases (interpretades per l'extracció d'argiles), un forn de ceràmica i un conjunt de 28 tombes corresponents a la necròpolis. Aquesta intervenció va anar a càrrec de l'arqueòloga Lourdes Muret de l'empresa Antequem.

Amb una nova injecció econòmica per part de la Generalitat de Catalunya, aquest dilluns s'han començat els treballs d'excavació per part de l'empresa Arqueociència. Els treballs compten amb el suport del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt i en especial dels components de la Secció d'Arqueologia del Museu Arxiu .
Els treballs tenen com a objectiu inicial determinar i delimitar la totalitat d'elements arqueològics i poder configurar les dimensions del conjunt. A més a més, ja s'han iniciat els treballs d'excavació de diferents tombes.

L'espectativa és màxima a l'espera de poder tenir més informació.

Per a més informació complementària es pot visitar l'entrada del dia 4 10 2009 d'aquest mateix blog de la Secció d'Arqueologia del Museu Arxiu de Vilasar de Dalt i a la pàgina web de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada